משה מנו ייסד את חברת "מנו ספנות" – הפועלת בתחומי ההובלה הימית ומובילה את ענף הקרוזים הימיים של ישראל. משה מנו מכהן כקונסול כבוד של רוסיה בחיפה ובצפון ישראל, הוא סייע להעלות לארץ אלפי עולים ממדינות חבר העמים ויישובם בחיפה.
מנו, שמשפחתו עלתה לחיפה מסלוניקי, למד, התחתן עם איריס רעייתו ילידת העיר, וכאן נולדו ילדיהם. מחיפה הוא מנהל את עסקיו חובקי העולם ומרגיש כי זה הבית שלו בכל המובנים. בחיפה נמצא "נמל הבית" של אוניות "מנו ספנות" הפוקדות את כל נמלי ישראל והעולם. מנו ציין כי יש לו רגש היסטורי לנמל חיפה שבני משפחתו היו ממייסדיו במאה הקודמת. לדבריו, בעיר הכרמל נמצא "הלב הפועם" של החברה בתחומי הובלה ימית: מכולות, צובר, שינוע מכוניות ועוד.
בענף הנדל"ן, בחיפה ובמקומות נוספים בארץ והעולם, רכש מבני מסחר ומשרדים, מלונות ועוד. בין השאר מלון מיראבל פלאזה המפואר ברחוב יפה נוף .
חברת "מנו ספנות" הפכה לכוח מניע משמעותי בכלכלה החיפאית כמעסיקה ישירה ועקיפה למאות עובדים וחברות. בעבר התבטא שכפטריוט חיפאי, סירב לכל ההצעות שקיבל להעתקת מרכז הפעילות למקומות אחרים ונשאר בעיר. "חיפה בשבילי היא בית, עסקים ומשפחה".
משה מנו היה מראשוני ענף התיירות והנופש של אוניות קרוז ישראליות, ממייסדי הרדיו המקומי ובשיתוף ארגון בינלאומי יזם ופעל להביא לישראל למעלה מ-120,000 עולים מברית המועצות לשעבר לנמל חיפה וחלק ניכר מהם קבע את מגוריו בעיר. כמו כן עסק בעשייה ציבורית שתרמה רבות לחיפה.
לאורך השנים תורם מנו ותומך בניצולי שואה, ילדים בסיכון, פנימיות נוער, מקלטים לנשים בסיכון, סטודנטים בני העדה האתיופית הלומדים באוניברסיטת חיפה ועוד. כמו כן תורם משה מנו לבית הכנסת הסלוניקאי בחיפה ולחיזוק הקהילה היהודית מיוון וסלוניקי . על פעילותו הענפה ותרומתו לחייל הים זכה מנו לתואר "יקיר חיל הים". כמו כן, זכה בתואר יקיר הפורום העסקי של אגודת ידידי האוניברסיטה חיפה על תרומתו למשק הישראלי.